MAC in the Netherlands?

Pinkdollface

Well-known member
Corally, ik heb even gekeken op de Zoeva site, die ziet er idd ook erg mooi uit! Ik volg de beautyblogs de laatste tijd niet meer zo. Vind er niets meer aan, er zijn de laatste tijd vooral ook veel persoonlijke updates op de blogs waar ik niet zo veel aan vind om te lezen. Pinkdollface, ik begrijp dat het dan voor jou een grote stap is om kwasten met eekhoorn haar te kopen. Kohlindo kende ik idd al maar ik dacht dat je daar pas kon bestellen vanaf 200 dollar. Of ik ben in de war met een andere site.. Ik wil heel graag de Z8 of 16-1 kwast hebben (of beide) En een platte poeder kwast van Koyudo maar die kan ik eventueel ook via Koyudo kopen gezien de roze onder de 25 euro is. Ik denk dat ik daarna even stop met kwasten kopen haha. Ik heb vandaag ook een BU van de foundation kwast gekocht van Koyudo. Had er nog even goed over na gedacht maar toch maar erbij gekocht haha. Heb geen Hourglass gevonden in NewCastle, ook geen Nars (boehh!!!) En heb eigenlijk maar weinig geshopt.. De mode viel toch wat tegen wat er in de winkels hing. De Engelse meiden lopen nu nog op balarina's of met blote voeten in gympen en leggings. Voor mij veel te koud! Er liepen zelfs mensen zonder jas rond te bibberen. We begrepen er niet zoveel van haha. Ik heb kwa kleding alleen een trui van superdry gekocht: http://www.superdry.com/womens/tops/details/43056/applique-boatneck-crew vind hem er in het echt mooier uit zien. Hij is lekker warm. Maar we hadden ook niet zoveel zin en energie om kleding te passen. De bootreis was best heftig want het waaide erg hard op zee. Iedereen liep dronken op de boot. Je moest soms echt je best doen niet om te vallen. De gordijnen in ons hut gingen ook tekens van de muur. Het was soms net een kermis attractie. Daardoor waren we al moe voor we de stad in gingen. Verder heb ik de parfum van Therry Mugler gekocht, Alien (gele) essence absolute, droog shampoo, self tan van St.Tropez in een grote fles. Kan hem online alleen in een klein flesje kopen. En healthy balance foundation en poeder van Bourjois. De foundation heb ik in 51, weet niet of die hier ook te koop is maar die kan ik mooi gebruiken als ik een beetje kleur heb in mijn gezicht. Ook nog bij de MAC counter langs geweest. Helaas geen Pro Store dus geen witte face en body foundation kunnen halen die ook op mijn wishlist stond.. wel een sample van Studio Fix Fluid mee gekregen in NW13 en NW10 om uit te proberen wanneer mijn huid weer lichter is (geven ze hier ook sampels mee? ik was verbaast dat ze dat vroeg. wel handig dat ze die mee gaf zodat je die rustig thuis kunt uit proberen) Ik had nog een lipstick geprobeerd in Media met vino lipliner. Ik vond het wat te donker en heftig omdat ik nooit lipstick draag dus niet gedaan maar toen ik uiteindelijk weer op de boot kwam en me zelf iedere keer in de ramen en spiegels had zien lopen vond ik hem eigenlijk best mooi haha. Dus ik ga die kleur onthouden. Ik vond Rebel ook wel erg mooi lijken. 
Ik hou er ook niet van als een beauty blog heel veel persoonlijke updates heeft. Op de Kohlindo site zie ik niets staan over een minimum. De prijzen liggen er wel hoger dan de japanse prijzen. Ik wil van Chikuhodo graag de Z-2, Z-4, Z-10 en de G-16. Bedoel jij ook de G-16 met 16-1? Ik heb al gevonden welke kwast het is. Ik heb gisteren mijn eerste Koyudo kwasten besteld. De roze Fu-Pa 02, de BP034, BP035 en BP036. De Kabuki is toch 80 euro en die moet dus nog een maandje wachten. Ik wilde er liever nu 4 proberen. De BP036 lijkt erg op een kwast van Shu Uemura die ik ooit zag. Die was alleen 50 euro en deze maar 20. Het lijkt me een fijne en precieze crease kwast. Ik hoop dat de BP034 een goede dupe voor de Mac 242 is en die BP035 is mijn eerste eekhoornhaarkwast. Van Chikuhodo wil ik een paar gezichtskwasten van eekhoornhaar dus kon ik nu beter een oogschaduwkwast kopen. Koyudo schijnt met dit specieke eekhoornhaar ook het beste de oogschaduwkwasten te kunnen maken. Ik heb trouwens voor de snelste verzendoptie gekozen van 1-3 dagen. De prijs viel mee en vreemd genoeg was de op 1 na snelste optie een stuk duurder. Het duurt een paar weken voordat ze leverbaar zijn dus dan wordt ik wel erg ongeduldig om ook nog op een lange verzendtijd te wachten. Wat raar dat die mensen daar in zo'n koude kleding liepen. Jammer dat je niet zo veel hebt kunnen shoppen. Klinkt als een heftige boottocht! Dan zou ik ook niet meer zoveel zin hebben om kleren te passen. In Nederland geven ze trouwens ook samples van foundation als je erna vraagt. De NW10 is perfect bij mij, dus misschien vindt jij nu ook een kleur die bij je past. Ik denk dat een donkere lip je echt wel mooi staat, maar als je het nooit draagt is het voor jezelf erg wennen.
Ben dus niet de enige die dat vind.. echt jammer van die blogs.. Ja heb wel een paar leuke dingen gekocht, en vandaag een nieuwe mascara van Chanel. Le Volume, ben benieuwd of hij ook idd zo goed is. Ik wou eigenlijk Sublime maar die was er niet meer.. Leuk die spulletjes van Kiko, ziet er goed uit! Heb je ze al uit geprobeerd? Die lipsticks van MAC zijn ook wel heel tof! Voor mij nog een beetje te donker maar vind het wel heel gaaf staan bij anderen. En ook nog een Inglot palette erbij gekocht hihi. Ach soms mag je je zelf lekker verwennen toch :)
Ik gebruik zowel de Le Volume als de Sublime en vind ze beide erg fijn. Ik heb ze toevallig met 40% korting kunnen kopen.
AAAH ik heb net weer een Inglot 10-palette gekocht op eBay. Ik ben zo slecht bezig. :blush: Maar ik verdien dit palette want afgelopen week was het zo zwaar met tentamens en het onderzoeksrapport van het project. En dan heb ik nog een week te gaan bah. Als het goed is is mijn Inglot oogschaduw verzameling nu wel compleet haha. Morgenmiddag ga ik na een tentamen ook naar de Primark, even lekker winkelen met een vriendin.
Veel plezier met al je nieuwe spullen en het shoppen! Ik ben ook benieuwd wat je van de Punk Couture lipsticks vindt.
 

MissHolland

Well-known member
Pinkdollface, ja het is echt heel lang wachten. Ik wacht ook nog steeds op 2 kwasten die ik vorig jaar heb besteld. Kreeg wel telkens netjes mail het langer duurde. Ze zijn ook wel snel met mails beantwoorden dat is wel erg fijn. Heb je ze allemaal in 1x bestelt of apart? Ik ben benieuwd wat je van de kwasten gaat vinden en hoe ze worden verzonden. Mijn vorige kwast (was maar 1tje) werd wel netjes verpakt en verzonden. Zelfde doos/verpakking is Hakuhodo. Het verzenden gaat tot nu toe wel iedere keer snel, heb ze elke keer binnen een week gehad en ik ben voor de goedkoopste verzend optie gegaan haha.

Ik denk dat ik Chikuhodo tot April moet uit stellen. Had echt nieuwe kleding nodig, en kwam wat leuks tegen vandaag dus toch maar gekocht. Zul je net zien dat als je niet op zoek bent je kleding tegen komt die naar je smaak is. Ik ben altijd best kieskeurig met kleding.. Ook nog een nieuwe dagcreme en een serum gekocht van Louis Widmer, katsjinggg haha. Z4 spreekt mij ook wel erg aan. Ik wou de Z8 dan als vervanging voor de J110. Vind de J110 opzich wel fijn alleen is mijn huid zo mega gevoelig de laatste tijd dat die kwast nu wat prikt. De 16-1 wou ik dan als blush maar misschien dat ik dan ook wel voor de Z4 ga. Dan heb ik 2 kwasten van het zelfde formaat en er is over de Z4 is meer te vinden dan de 16-1 kwa revieuws. Moet dat nog even verder uit zoeken haha. De prijzen zijn idd wel erg verschillend.

Chanel Le Volume valt me eerlijk gezegd wat tegen. Misschien moet ik er even aan wennen.. Hij maakt mijn wimpers alleen wat dikker. Dior Overcurl was echt fantastisch! enige nadeel is dat hij sneller uit droogt dan de mascara's die ik normaal altijd gebruikte. Dior krult mijn wimpers, maakt ze ietsje dikker en langer en bleef de hele dag perfect zitten. Dus dit is een beetje een teleurstelling.. Maar zoals ik zei misschien moet het wennen. Eerst maar een weekje proberen. Moest ook aan die van Dior wennen toen ik die voor het eerst gebruikte.
 

Pinkdollface

Well-known member
Pinkdollface, ja het is echt heel lang wachten. Ik wacht ook nog steeds op 2 kwasten die ik vorig jaar heb besteld. Kreeg wel telkens netjes mail het langer duurde. Ze zijn ook wel snel met mails beantwoorden dat is wel erg fijn. Heb je ze allemaal in 1x bestelt of apart? Ik ben benieuwd wat je van de kwasten gaat vinden en hoe ze worden verzonden. Mijn vorige kwast (was maar 1tje) werd wel netjes verpakt en verzonden. Zelfde doos/verpakking is Hakuhodo. Het verzenden gaat tot nu toe wel iedere keer snel, heb ze elke keer binnen een week gehad en ik ben voor de goedkoopste verzend optie gegaan haha.  Ik denk dat ik Chikuhodo tot April moet uit stellen. Had echt nieuwe kleding nodig, en kwam wat leuks tegen vandaag dus toch maar gekocht. Zul je net zien dat als je niet op zoek bent je kleding tegen komt die naar je smaak is. Ik ben altijd best kieskeurig met kleding.. Ook nog een nieuwe dagcreme en een serum gekocht van Louis Widmer, katsjinggg haha. Z4 spreekt mij ook wel erg aan. Ik wou de Z8 dan als vervanging voor de J110. Vind de J110 opzich wel fijn alleen is mijn huid zo mega gevoelig de laatste tijd dat die kwast nu wat prikt. De 16-1 wou ik dan als blush maar misschien dat ik dan ook wel voor de Z4 ga. Dan heb ik 2 kwasten van het zelfde formaat en er is over de Z4 is meer te vinden dan de 16-1 kwa revieuws. Moet dat nog even verder uit zoeken haha. De prijzen zijn idd wel erg verschillend. Chanel Le Volume valt me eerlijk gezegd wat tegen. Misschien moet ik er even aan wennen.. Hij maakt mijn wimpers alleen wat dikker. Dior Overcurl was echt fantastisch!  enige nadeel is dat hij sneller uit droogt dan de mascara's die ik normaal altijd gebruikte. Dior krult mijn wimpers, maakt ze ietsje dikker en langer en bleef de hele dag perfect zitten. Dus dit is een beetje een teleurstelling.. Maar zoals ik zei misschien moet het wennen. Eerst maar een weekje proberen. Moest ook aan die van Dior wennen toen ik die voor het eerst gebruikte.
Dat is wel heel lang wachten als je ze vorig jaar bestelde. Ik heb ze in 1 keer besteld. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. Kleren zijn belangrijker dan kwasten dus ik snap het helemaal. Ik ga ze waarschijnlijk wel volgende maand bestellen. Dan kan ik je wel laten weten hoe het allemaal gaat. Ik denk dat ik het ga combineren met een bestelling bij Tanseido. Ik verwacht dat de Z series beter van kwaliteit dan de Artist series, dus misschien is de Z-4 iets beter voor je gevoelige huid. Je hebt nog even om erover te denken en ik kan je mijn mening over de kwast ook nog geven als hij voor april binnen is. Ik moet ook vaak aan nieuwe mascara's wennen. Elke mascara lijkt toch een beetje zijn eigen techniek nodig te hebben. Ik vind de Dior mascara's ook snel uitdrogen maar wel fijn na de eerste paar dagen. In de eerste dagen is een mascara vaak net iets te vloeibaar vind ik.
 

MissHolland

Well-known member
Ja klopt, vind ik ook dat de mascara de eerste dagen net iets te vloeibaar is haha. Ik dacht dat het aan mij lag maar dat is dus niet zo. Tanseido staat stiekum ook op mijn wishlist. Misschien 2 kwasten van Chikuhodo bestellen en 1 van Tansheido ofzo. Als het dan toch via een ander bedrijf gaat.. Of nog een maand langer uit stellen zodat ik misschien wat meer kan kopen. Ik zie wel even hoe het gaat. Hou me idd maar op de hoogste hoe het bestellen gaat. Ben echt heel benieuwd!!
 

Corally

Well-known member
Ik heb al m'n nieuwe spulletjes nog niet gebruikt haha. (Alleen de Fairly Precious edsf en die is zo mooi!) Ik heb niet echt veel tijd gehad om uitgebreid te make-uppen door m'n tentamenweken. :p Maar dat gaat snel veranderen. Morgen sowieso een uitgebreide look voor de presentatie van het project. We hebben deze periode een nieuw idee voor een tijdschrift moeten verzinnen en positioneren (met héél veel onderzoek x.x) en we zijn de beste van de klas dus wij moeten (samen met de beste van andere klassen) 's middags apart presenteren voor iemand die er namens Sanoma is. Zij gaat dan het beste tijdschrift kiezen. Wel grappig. :p M'n Inglot palette is ook al binnen. YAY! :D Kon ik wel gebruiken na het hopeloze tentamen van vanochtend.
 

Pinkdollface

Well-known member
M'n Inglot palette is ook al binnen. YAY!
greengrin.gif
Kon ik wel gebruiken na het hopeloze tentamen van vanochtend.
Wat leuk van jullie tijdschrift! Veel succes morgen! Vervelend van de tentamendrukte, maar hopelijk kan de nieuwe make-up het een beetje goed maken. Ik heb vanaf deze week ook veel minder tijd. Ik ben namelijk begonnen met afstuderen en daarvoor loop ik stage in het Catharina ziekenhuis op de radiotherapie afdeling. Het is heel interessant en ik denk dat het een stuk beter gaat bevallen dan mijn vorige stage gelukkig.
 

Pinkdollface

Well-known member
Ooh leuk er komt een MAC winkel in Hasselt! (eindelijk!) :D
Wat leuk! Volgende week woensdag opent de nieuwe Douglas met Mac counter in Eindhoven en ze krijgen er ook nog Smashbox en Benefit! Benefit heb ik natuurlijk al wel eens gezien, maar in Eindhoven was het niet verkrijgbaar en Smashbox heb ik nog nooit gezien dus daar kijk ik best naar uit.
 

Kleinee

Well-known member
Ooh is ook wel fijn om te horen want ik ga regelmatig naar Eindhoven! mm Smashbox is mij ook wel niet bekend eigenlijk.
 

Corally

Well-known member
De Kiko website is zo slecht voor m'n portemonnee! Er is weer zó'n leuke collectie uitgekomen. Denk dat ik weer snel een bestelling ga doen. :blush:
 

Pinkdollface

Well-known member
De Kiko website is zo slecht voor m'n portemonnee! Er is weer zó'n leuke collectie uitgekomen. Denk dat ik weer snel een bestelling ga doen.
blush-anim-cl.gif
Haha bevalt alles goed? Mijn portemonnee heeft het ook zwaar met al die mooie japanse kwasten. Ik ga volgende week mijn eerste bestelling plaatsen voor Chikuhodo en Tanseido!
 

MissHolland

Well-known member
Ons Douglas verkoopt nu ook Smashbox, het zag er allemaal wel goed uit.

Corally, ik heb nog nooit iets van Kiko gekocht. Misschien als ik over een tijdje wat geld over hou dat ik dan ook eens een kleine bestelling ga plaatsen. Nikkie had nu ook leuke producten in haar haul video.

Pinkdollface, jaaa ben zoooooo benieuwd naar die kwasten!! Ik ga echt voorlopig een no-buy hebben. Alleen wat echt nodig is koop ik. Dus ik kijk voorlopig even niet in de topics over nieuwe MAC collecties hihi
 

Dragonetta

Well-known member
Mag ik hier ook meekletsen?
wavey.gif


Ik ben op dit forum terecht gekomen door iemand op een ander forum (MissHolland?
tong.gif
) en ik vind het make-up topic daar niet echt interessant meer.

Ik ben (nog) niet echt een heel erge MAC addict, heb er een paar lipsticks van en ben nu bezig een pro-palette te vullen. Heb net een bestelling geplaatst dus ik hoop dat ie woensdag vol is.
yahoo.gif
Ik heb alweer een tweede klaarliggen die gevuld moet
blush-anim-cl.gif

Maar ik wou dus meteen even vragen wat jullie favoriete MAC oogschaduws zijn/echte aanraders? Vind het echt lastig om MAC kleurtjes uit te zoeken, er is zoveel keuze.
tong.gif
 

MissHolland

Well-known member
Welkom op Specktra!! Dit forum is heel gevaarlijk voor je makeup verslaving haha. Ik heb helaas niet zoveel oogschaduw vanwege mijn gevoelige oogleden. Maar mijn favoriet is Patina. Die verveelt mij nooit. Gister voor het eerst Catrice Material girl (volgens mij heet die zo) op gehad in het openbaar en kreeg allemaal complimentjes hihi. Hij is een beetje roze/paarsig. Hele mooie kleur.
 

Pinkdollface

Well-known member
Mag ik hier ook meekletsen?
wavey.gif


Ik ben op dit forum terecht gekomen door iemand op een ander forum (MissHolland?
tong.gif
) en ik vind het make-up topic daar niet echt interessant meer.

Ik ben (nog) niet echt een heel erge MAC addict, heb er een paar lipsticks van en ben nu bezig een pro-palette te vullen. Heb net een bestelling geplaatst dus ik hoop dat ie woensdag vol is.
yahoo.gif
Ik heb alweer een tweede klaarliggen die gevuld moet
blush-anim-cl.gif

Maar ik wou dus meteen even vragen wat jullie favoriete MAC oogschaduws zijn/echte aanraders? Vind het echt lastig om MAC kleurtjes uit te zoeken, er is zoveel keuze.
tong.gif
Natuurlijk ben je hier welkom!
Ik vind Patina net als MissHolland ook heel mooi. Als je niet alleen neutrale oogschaduws wilt maar ook kleurtjes wil proberen is Humid een hele mooie omdat die ook makkelijk met neutrale oogschaduws te combineren is. Als highlightkleuren vind ik Blanc Type (matte en neutraal misschien iets naar de gele kant) en Vanilla (klein beetje glans en roze ondertoon) heel fijn. In de crease als blendingkleuren gebruik ik Wedge en Omega veel. Als donkerbruine kleuren raad ik Espresso (koele bruine kleur) en Brown Down (warme bruine kleur) aan. Verder vind ik Satin Taupe, Naked Lunch, All That Glitters en Woodwinked fijn voor dagelijks gebruik. Sommige vinden Woodwinked iets te warm, maar als ik twee kleuren op mijn oogleden gebruik met bijvoorbeeld Naked Lunch aan de binnenkant en Woodwinked aan de buitenkant vind ik het goed te doen. Ik hoop dat je er iets aan hebt.
 

Dragonetta

Well-known member
Jammer MissHolland dat je amper oogschaduw kan dragen! Ik heb op het moment eczeem op mijn oogleden door hooikoorts dus ik moet ook even rustig aandoen.
Heb Material Girl ff gezocht en ziet er mooi uit! :) Zijn Catrice lipsticks een beetje fijn? Ben een beetje een snob op dit gebied, heb eigenlijk alleen maar MAC of parfumerielipstick. :p

Patina is al onderweg naar mij! Blanc Type heb ik even opgezocht, die lijkt me wel mooi als highlighter idd. :) Ik heb nu alleen Brullée als matte highlighter maar die is eigenlijk net te donker om highlighter te zijn, meer om uit te blenden. Wedge is ook mooi, maar volgensmij lijkt die best wel op Cork? Espresso, Naked Lunch, All That Glitters, Satin Taupe en Woodwinked heb ik trouwens al (en verder Cork, Brulee, Copperplate, Coppering en Cranberry. Contrast, Patina, Shale, Typographic en Club zijn onderweg) . Ik vind Woodwinked idd ook een beetje warm, met goud moet ik altijd uitkijken dat ik er niet ziekjes uit ga zien. Naked Lunch aan de binnenkant en Woodwinked aan de buitenkant is wel een goed idee! Als ik je avatar zo zie hebben we denk ik ook wel een beetje dezelfde kleuren (blond, lichte huid).

Trouwens, ik zag dat het over Kiko ging! Ik vind hun oogpotloden echt heel fijn. Ze hebben ook van die smokeyeyepotloden, ongeveer dezelfde grootte als de NYX jumopencils. Die vind ik zelf ook heel fijn als basis of als lijntje boven het oog. Oogschaduws heb ik eigenlijk nooit geprobeerd van Kiko, ik zag wel dat ze nu van die lege paletten hebben die je zelf kan vullen met losse kleurtjes, zelfde idee als MAC alleen ietsje goedkoper. :p Ze hebben ook allerlei verschillende formaten palettes.
 

Kleinee

Well-known member
Persoonlijk vind ik Swiss Chocolate, Texture en Shroom ook leuke kleuren van MAC die altijd wel passen. Zijn heel mooi om te blenden in je arcadeboog.. en verder zou ik je ook zeker aan raden om eens een paintpot te proberen van MAC als basis :)
 

Pinkdollface

Well-known member
Jammer MissHolland dat je amper oogschaduw kan dragen! Ik heb op het moment eczeem op mijn oogleden door hooikoorts dus ik moet ook even rustig aandoen.
Heb Material Girl ff gezocht en ziet er mooi uit! :) Zijn Catrice lipsticks een beetje fijn? Ben een beetje een snob op dit gebied, heb eigenlijk alleen maar MAC of parfumerielipstick. :p

Patina is al onderweg naar mij! Blanc Type heb ik even opgezocht, die lijkt me wel mooi als highlighter idd. :) Ik heb nu alleen Brullée als matte highlighter maar die is eigenlijk net te donker om highlighter te zijn, meer om uit te blenden. Wedge is ook mooi, maar volgensmij lijkt die best wel op Cork? Espresso, Naked Lunch, All That Glitters, Satin Taupe en Woodwinked heb ik trouwens al (en verder Cork, Brulee, Copperplate, Coppering en Cranberry. Contrast, Patina, Shale, Typographic en Club zijn onderweg) . Ik vind Woodwinked idd ook een beetje warm, met goud moet ik altijd uitkijken dat ik er niet ziekjes uit ga zien. Naked Lunch aan de binnenkant en Woodwinked aan de buitenkant is wel een goed idee! Als ik je avatar zo zie hebben we denk ik ook wel een beetje dezelfde kleuren (blond, lichte huid).

Trouwens, ik zag dat het over Kiko ging! Ik vind hun oogpotloden echt heel fijn. Ze hebben ook van die smokeyeyepotloden, ongeveer dezelfde grootte als de NYX jumopencils. Die vind ik zelf ook heel fijn als basis of als lijntje boven het oog. Oogschaduws heb ik eigenlijk nooit geprobeerd van Kiko, ik zag wel dat ze nu van die lege paletten hebben die je zelf kan vullen met losse kleurtjes, zelfde idee als MAC alleen ietsje goedkoper. :p Ze hebben ook allerlei verschillende formaten palettes.
Je hebt al een mooie verzameling oogschaduws! Ik zou die eerst goed uittesten om te kijken van wat voor kleuren je het meest houdt. Wedge en Cork lijken volgens mij inderdaad op elkaar. Misschien is de één net iets koeler dan de ander. Blanc Type is volgens mij één van de lichtste kleuren die ze hebben en die zou wel moeten kunnen als matte highlighter. Je zou Woodwinked ook in de arcadeboog kunnen gebruiken met een koele matte kleur om het wat meer diepte te geven.
 

Dragonetta

Well-known member
Bedankt voor de tips! Paintpots heb ik ook al naar gekeken, vooral Indian Wood vind ik echt supermooi! welke zouden jullie aanraden? Ik lees nl erg veel over Painterly, maar is dat niet gewoon een oogschaduwbasis? Blackground staat trouwens ook op mijn verlanglijstje. Haha MAC is echt verslavend.
 

Kleinee

Well-known member
ja zelf gebruik ik ook Painterly als basis. Is een heel fijne kleur om mee te werken. Verder gebruik ik ook vaak Constructivist. Is een vrij donkere kleur al wel.
 

Latest posts

Top